B-hepatiitin hoito

Hoito hidastaa sairauden etenemistä

Kroonista B-hepatiittiä ei voida parantaa. On kuitenkin olemassa hoitoja, jotka auttavat estämään vaikeiden tai hengenvaarallisten komplikaatioiden syntymisen. Osa lääkkeistä vaikuttaa siten, että ne vahvistavat ihmisen oman immuunipuolustuksen toimintaa infektiota vastaan. Näitä lääkkeitä kutsutaan interferoneiksi. Toinen hoitotyyppi ovat niin kutsutut antiviraaliset lääkkeet. Ne estävät viruksen kykyä kopioida itseään, ja vähentävät näin viruksen määrää veressä. Antiviraalinen hoito on nykyisin B-hepatiitin yleisin hoitomuoto. On tärkeää hakea lääketieteellistä apua mahdollisimman pian. Näin voidaan hidastaa maksasairauden kehittymistä niillä, jotka kärsivät kroonisesta infektiosta. Hoidon tavoitteena on muun muassa:

  • Vähentää viruksen määrää veressä
  • Pitää virusmäärä pitkällä tähtäimellä mahdollisimman pienenä
  • Vähentää tulehdusta ja sidekudoksen (fibroosi) kehittymistä maksassa
  • Vähentää tartuntoja
  • Pienentää syöpäriskiä

Hoitomuodoista keskustellaan aina lääkärin tai muun hoitohenkilökunnan kanssa.

Viruksen määrä vaikuttaa sairauden etenemiseen, sillä tutkimuksen mukaan veren suurella virusmäärällä on yhteys maksakirroosin ja maksasyövän riskiin.

Sairautesi

Lue lisää sairaudestasi; oireista, diagnoosista ja hoidosta.

C-hepatiitti

B-hepatiitti

Hiv

Nivelreuma

Sydän- ja verisuonitaudit

Syöpä

Sinun tarinasi

Sinun tarinasi

Kuulisimme mielellämme juuri sinun tarinasi siitä, millaista on saada syöpädiagnoosi sekä elää tämän tiedon ja taudin kanssa.

Lähetä tarinasi meille

Viimeksi päivitetty:  2015-06-17Päivittänyt:   Pirjo Mäenpää