Sairaalaklovnit

Sairaalaklovnit vierailevat lastenosastoilla ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään. Työskentely tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa.

Yhdistys on perustettu 2001 ja toimii valtakunnallisesti kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa. Jokaisella kaupungilla on oma klovnitiiminsä -meitä on yhteensä 40 sairaalaympäristöön koulutettua punanenää!

Toiminnan mahdollistavat tukijamme - ISO lämmin kiitos heille!
Lisätietoja: http://www.sairaalaklovnit.fi

Eläkkeelle nauraen

Olemme toimineet jo kohta 15 vuotta ja monella osastolla tunnemme henkilökunnan vuosien takaa. Työmme tavoite on tukea myös heitä työssään ja entistä enemmän teemmekin yhteistyötä esim. erilaisten toimenpiteiden yhteydessä. Yksi, missä vakiintunut roolimme näkyy, on että meitä pyydetään yhä useammin vierailemaan hoitajien eläkkeellelähtöjuhliin.

Lue koko tarina

Toimittajan toiset aatokset

Meillä on aina silloin tällöin joku toimittaja käymässä sairaalassa, haastattelemassa ja tekemässä juttua työstämme. Tällä kertaa toimittaja oli melko nuori mies, jonka kanssa oli mukava jutella muutenkin. Hän kertoi, että oli lapsena ollut vakavasti sairaana ja pidempään sairaalassa. Jo tuolloin oli ollut sairaalaklovneja, mutta kun olisi ollut mahdollisuus vierailulle, hän oli jostain syystä kieltäytynyt. Toisen kerran kun hän oli nähnyt klovneja, hänen oli ollut pakko juuri lähteä jonnekin.

Lue koko tarina

Loikalla syliin

Koska työskentelemme sairaalassa, on hygieniaosaaminen erityisen tärkeää. Emme esimerkiksi voi koskea lapsia, emmekä antaa heidän koskea tavaroitamme. Jos näin käy, menee tavara taskuun ja se pestään pukuhuoneessa. Asujemme hihat ovat myös aina käärittyinä ja desinfioimme käsiä aina kun mahdollista.

Lue koko tarina

Oikealla hetkellä

Sairaalapäivinä kuljemme aina ennalta sovitun aikataulun mukaan. Tämä on hyvä, koska silloin osastot ja lapset tietävät milloin odottaa meitä, ja näin ehdimme myös kiertämään suuremman osan sairaalaa.

Lue koko tarina

Pellesairaala ei pelota

Vastaavia juttuja saamme kuulla aina silloin tällöin, mutta tässä yksi kiva esimerkki. Kohtasimme poliklinikan käytävällä äidin ja noin seitsemän vuotiaan tytön.

Lue koko tarina

Sairaalaklovnit

Katso video sairaalaklovnien toiminnasta täältä.