Immunologiset sairaudet

Immuunijärjestelmä on kehon luonnollinen puolustuskeino sairauksia vastaan. Terveessä immuunijärjestelmässä immuunisolut ja kemialliset välittäjäaineet puolustavat yhdessä kehoa siihen tunkeutuvia patogeeneja vastaan. Näitä ovat esimerkiksi bakteerit, virukset ja jopa syöpäsolut.

Bristol-Myers Squibbin immunologiaohjelmassa keskitytään eräisiin immuunijärjestelmän sairauksiin, joissa on ratkaisemattomia hoitotarpeita:

Nivelreuma 1) Nivelreumatutkimuksemme keskittyy aiempaa parempien ja tehokkaampien hoitojen löytämiseen. Tutkimme myös reuman lähisukulaisia, kuten psoriartriittia.

2) Tulehduksellinen suolistotauti jakautuu kahteen pääryhmään:haavaiseen paksusuolentulehdukseen ja Crohnin tautiin. Bristol-Myers Squibb keskittyy löytämään hoitoja, joilla pysäytetään perustulehdusprosessi ja edistetään vaurioituneiden alueiden korjautumista ja paranemista.

3) Elinsiirrot: Vaikka potilas olisi niin onnekas, että saa munuaissiirteen, on edessä vielä monenlaisia haasteita. Niistä merkittävimpiä ovat uuden elimen hylkimisreaktiot ja yleisesti käytettyjen hylkimisenestolääkkeiden haittavaikutukset. Tutkimme immuunisalpaajahoitoja, joilla voidaan parantaa potilaiden hoitotuloksia.

4) Fibroosi tarkoittaa ylimääräisen sidekudoksen muodostumista, mikä voi häiritä elimen toimintaa. Fibroosi liittyy myös olennaisena osana useisiin sairauksiin, kuten maksakirroosiin, sydämen vajaatoimintaan, sklerodermaan ja keuhkofibroosiin.

5) Lupus on elinikäinen ja mahdollisesti hengenvaarallinen sairaus, jossa immuunijärjestelmä hyökkää kehon omia elimiä ja kudoksia vastaan. Bristol-Myers Squibb tutkii systeemistä lupus erythematosusta, joka on yleisin lupustyyppi, sekä lupusnefriittiä, joka on munuaissairaus.

Drug discovery

Kuinka uusi lääke syntyy

Tämä video näyttää, kuinka uusi lääke syntyy amerikkalaisessa lääkeyrityksessä (englanniksi).

Katso video Youtubesta

Bristol-Myers Squibb on globaali biolääkeyritys

Meistä

Bristol-Myers Squibb on globaali biolääkeyritys, joka keksii, kehittää ja tuo markkinoille innovatiivisia lääkkeitä, jotka auttavat potilaita taistelemaan vaikeita sairauksia vastaan.

Lue lisää meistä

Viimeksi päivitetty:  2013-06-13Päivittänyt: