Yhteiskuntavastuu

Potilaat eri puolilla maailmaa kohtaavat liian usein esteitä terveyden- ja sairaanhoidossa. Tiettyjen ryhmien, erityisesti köyhien kaupunkien ja maaseutujen asukkaiden, naisten ja etnisten vähemmistöjen, terveystilanne on huonompi kuin muiden. Bristol-Myers Squibb panostaa myös yhteiskuntavastuuprojekteihin, joista ohessa esimerkkeinä seuraavat:

 

 

Bristol-Myers Squibb Foundation

Bristol-Myers Squibb Foundation -säätiön yhteiskuntaohjelmat työskentelevät terveystilanteen erojen pienentämiseksi. Säätiö on keskittynyt neljään sairauteen ja neljään alueeseen, jotka ovat:

  • hiv/aids Afrikassa, missä aids-epidemia leviää edelleen;
  • hepatiitti Aasiassa, missä miljoonilla ihmisillä on krooninen B- tai C-hepatiitti;
  • syöpä Keski- ja Itä-Euroopassa, missä tarvitaan erityisesti syöpään liittyvää koulutusta, hoitoa, ennaltaehkäisyä ja tukea; ja
  • vaikeat psyykkiset sairaudet Yhdysvalloissa, missä tietyt ryhmät tarvitsevat usein lisää hoitoa ja tukea.

Ohjelmien mallina on Bristol-Myers Squibbin aloitteesta käynnistetty Secure the Future -ohjelma, joka perustettiin vuonna 1999 tukemaan taistelua hiv/aidsia vastaan Afrikassa. Ohjelma on rahoittanut 240 projektia 19 Afrikan maassa yhdistäen klinikoilla tapahtuvaa terveydenhoitoa terveysvalistukseen ja tukihoitoon. 

 

 

Nordic Secure the Future

Pohjoismainen avustusohjelma, Nordic Secure the Future, on ollut käynnissä vuodesta 2006 lähtien. Ohjelman puitteissa kokeneilla pohjoismaisilla tartuntatautien lääkäreillä ja sairaanhoitajilla on mahdollisuus taistella hiv/aids-kriisiä vastaan Afrikassa paikan päällä. Lue lisää ruotsinkielisiltä sivuiltamme http://www.bms.se/nstf/.

 

 

Toivon vuosikymmen

Vuodesta 1999 lähtien Bristol-Myers Squibbin SECURE THE FUTURE -ohjelma on rahoittanut yli 240 projektia yhdeksässätoista Afrikan maassa. Projekteissa on muun muassa vahvistettu kylien omia terveydenhuoltopalveluja ja rakennettu lasten osaamiskeskuksia. Yhteisenä tavoitteena on aids-epidemian hidastaminen. Lisää tietoa ohjelmasta englanniksi http://www.securethefuture.com/.

 

 

Lääkkeiden saatavuus

Vuonna 1998 perustettu Bristol-Myers Squibb Patient Assistance Foundation tarjoaa Yhdysvalloissa väliaikaista apua vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleville potilaille. Heillä ei joko ole sairausvakuutusta tai he eivät kuulu Medicaid-avun piiriin tai muuhun liittovaltion, osavaltion tai oman asuinpaikkansa terveysohjelman piiriin.

 

Vuonna 2008 Bristol-Myers Squibbin Patient Assistance Foundationin ja muiden ohjelmien kautta noin 253 000 potilasta sai ilmaiset lääkkeet. Niiden rahallinen arvo on noin 254 miljoonaa dollaria.

 

Bristol-Myers Squibb myy hiv-lääkkeitä Saharan eteläpuoleiseen Afrikkaan ja lukusiin muihin köyhiin maihin tuotantokustannusten hinnalla eli ilman voittoa.

Sairautesi

Lue lisää sairaudestasi; oireista, diagnoosista ja hoidosta.

C-hepatiitti

Hiv

Nivelreuma

Sydän- ja verisuonitaudit

Syöpä

Sinun tarinasi

Sinun tarinasi

Kuulisimme mielellämme juuri sinun tarinasi siitä, millaista on saada syöpädiagnoosi sekä elää tämän tiedon ja taudin kanssa.

Lähetä tarinasi meille

Viimeksi päivitetty:  2010-06-15Päivittänyt:  Marjut Niemistö