Potilasjärjestöyhteistyö Suomessa 2009

Hiv/aids

Vuonna 2009 BMS tuki suomalaisten hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä potilas- ja etujärjestöä Positiiviset ry:tä Toivon päivän -tilaisuuden järjestelyissä 3 500 eurolla. Kesäkuun 4. päivänä joka vuosi järjestettävän Toivon päivän -tapahtuman on tarkoitus nostaa esiin hiv-positiivisten elämään liittyviä ongelmia, esim. leimaamista ja kertoa siitä, ettei hiv-diagnoosi ole enää kuolemantuomio. Lisäksi päivän aikana muistutetaan suomalaisia hiv-tartunnan riskistä ja kannustetaan käymään hiv-testeissä.

 

Reumataudit

Vuonna 2009 BMS tuki Suomen Reumaliittoa Tietoa nivelreumaan sairastuneelle -oppaan tuotannossa 1 500 eurolla. BMS tuki myös Reumaliiton järjestämää Ajankohtaista reumataudeista -koulutustilaisuutta 3 500 eurolla. Suomen Reumaliitto on vuonna 1947 perustettu kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestö, joka valvoo tuki- ja liikuntaelinsairaiden oikeuksia, tukee jäsenyhdistystensä työtä sekä vahvistaa sairastuneiden sosiaalista tukiverkkoa.

 

Mielenterveys

Vuonna 2009 BMS korvasi Mielenterveyden Keskusliiton ja Mielenterveysyhdistys Helmi ry:n teettämän Mielenterveys työelämässä -kyselyn kuluista 10 000 euroa. Kysely tehtiin potilaille, heidän omaisilleen, työterveyslääkäreille ja Suomen Ekonomiliiton työpaikallaan esimiesasemassa oleville jäsenille. Selvityksen aiheena oli mielenterveyden järkkyminen työelämässä. Kyselyssä tarkasteltiin sitä, kuinka sairastuminen vaikuttaa potilaan asemaan työyhteisössä ja miten paluu työpaikalle onnistuu.  

Sairautesi

Lue lisää sairaudestasi; oireista, diagnoosista ja hoidosta.

C-hepatiitti

Hiv

Nivelreuma

Sydän- ja verisuonitaudit

Syöpä

Sinun tarinasi

Sinun tarinasi

Kuulisimme mielellämme juuri sinun tarinasi siitä, millaista on saada syöpädiagnoosi sekä elää tämän tiedon ja taudin kanssa.

Lähetä tarinasi meille

Viimeksi päivitetty:  2010-06-15Päivittänyt:  Marjut Niemistö