Sairaalaklovnit

Sairaalaklovnit vierailevat lastenosastoilla ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään. Työskentely tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa.

Yhdistys on perustettu 2001 ja toimii valtakunnallisesti kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa. Jokaisella kaupungilla on oma klovnitiiminsä -meitä on yhteensä 40 sairaalaympäristöön koulutettua punanenää!

Toiminnan mahdollistavat tukijamme - ISO lämmin kiitos heille!
Lisätietoja: http://www.sairaalaklovnit.fi

Sairaalaklovnien tärkeydestä hoitohenkilökunnalle

Hoitohenkilökunnan arvostus työtämme kohtaan näkyy arjessamme hyvin monin tavoin – yleensä hymyinä ja vaikkapa nopeina jutusteluhetkinä. Ja toki keskinäinen kunnioitus on molemminpuolista.

Lue koko tarina

Erityiskunniavierailuita tilanteen salliessa

Toisinaan törmäämme kierroillamme tilanteisiin, jossa toteamme normaalista työstämme poikkeavan erityiskunniamainintavierailun ainoaksi mahdolliseksi toimintatavaksi. Yksi esimerkki tällaisesta: Hyksissä kohtasimme tytön, joka kertoi isoveljensä luovuttaneen hänelle sopivia kantasoluja ja pohti, onko veli ollut toimenpiteen jälkeen tosi kipeä. Jutustellessamme kävi ilmi, että isoveli on edelleen aikuisten syöpäosastolla.

Lue koko tarina

Klovnien potilastietojärjestelmä

Klovnikierroillamme keräämme kunkin osaston kansliasta etukäteen tietoja lapsista, jotta tiedämme miten toimia missäkin tilanteessa. Monet pitkäaikaissairaat lapset muodostuvatkin meille tutuiksi ja saatamme kohdata monta kertaa uudelleen esimerkiksi eri hoitojaksojen aikana.

Lue koko tarina

Dinosauruksen ruokavalio

Tiedossa on, että lapset ovat hyvin ratkaisukeskeisiä – näin myös sairaalaympäristössä. Yhdellä Turun klovneistamme kulkee mukana erilaisia nukkeja. Kalle-niminen dinosaurusnukke oli selvästi nälkäinen, mutta klovnit eivät millään keksineet mitä se söisi. Kallelle oli tarjottu ihmisten ruokaa, käytävällä olevan huonekasvin lehtiä ja ties mitä muuta.

Lue koko tarina

Kohtaamisia entisten lasten kanssa

Sairaalaklovnit ihastuttavat työympäristössään myös aikuisia. Välillä tällaiset kohtaamiset jäävät mieleen. Kerran kesken klovnikierron odottelimme hissiä.

Lue koko tarina

Sairaalaklovnit

Katso video sairaalaklovnien toiminnasta täältä.